Hopkins on jälleen Helsinki Priden kumppani

Digimarkkinointitoimisto Hopkins ja Helsinki Pride -yhteisö ovat toimineet yhteistyössä jo vuodesta 2019.

“Hopkinsissa uskotaan yhdenvertaisuuteen. Pyrimme siihen myös omassa arjessamme ja olemme onnistuneet hyvin. Haluamme edistää yhdenvertaisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa ja siksi tuemme Pridea myös tänä vuonna”, kertoo Hopkinsin toimitusjohtaja Tomi Halonen.

Prideä tarvitaan edelleen, sillä maailma ei ole valmis

Homoseksuaalisten tekojen rangaistavuus poistui Suomen rikoslaista vuonna 1971, ja tautiluokituksessa homoseksuaalisuus oli mukana vielä vuoteen 1981 asti. Tänä vuonna tulee myös kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista luovutettiin eduskunnalle. Laiksi se säädettiin vuotta myöhemmin, vuonna 2014.

Nämä ja monet muut lakimuutokset ovat askeleita oikeaan suuntaan, mutta esimerkiksi kouluterveyskyselyt viime vuosilta osoittavat, että tasa-arvoa ei vielä ole saavutettu.

Kohtalaista tai vaikeaa ahdistuneisuutta koki seksuaalivähemmistöön kuuluvista nuorista 43 % (vrt. heteroista 15 %). Sukupuolivähemmistöön kuuluvista nuorista ahdistuneisuutta koki jopa 48 % (vrt. cisnuorista 18 %).

On surullista ja huolestuttavaa, että vähemmistönuoret joutuvat kamppailemaan ahdistuneisuuden kanssa vielä tänäkin päivänä.

Hyväksyntää tarvitaan myös työelämässä

Myöskään työelämässä tasa-arvosta ei voida vielä täysin iloita. EU:n vuonna 2019 tekemän tutkimuksen mukaan Suomessa 69 % ihmisistä olisi täysin ok sen kanssa, että heillä olisi homo, lesbo tai biseksuaali kollega. Luku on transihmisten kohdalla vieläkin matalampi, sillä vain 66 % suomalaisista vastaajista kokisi asian hyväksyttävänä.

Maailma ei siis vielä monellakaan saralla ole valmis, ja työtä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien ja hyvinvoinnin eteen on tehtävänä meillä kaikilla.

Hopkinsin toimintaa ohjaavia ydinarvoja ovat pyrkimys parempaan, tavoitteellisuus, avoimuus ja välittäminen, sekä kaikkein tärkeimpänä ajatus siitä, että yhdessä olemme enemmän. Viimeisimmässä yhdenvertaisuuskyselyssämme kaikki vastaajat kokivat, että työntekijät voivat halutessaan yhdenvertaisesti ilmaista kuuluvansa seksuaalivähemmistöön. Tämä on positiivinen uutinen, mutta ei tietenkään tarkoita sitä, että olisimme asiassa täydellisiä.

Hyväksyntä ja tasa-arvo rakentuvat työpaikalla päivittäin ihmisten välisessä kanssakäymisessä ja keskusteluissa – eivät pelkästään kyselyissä, urakehityksessä tai palkkakysymyksissä.

Meillä Hopkinsilla on töissä hyvin moninainen joukko konsultteja ja muita ammattilaisia, ja olemmekin ylpeitä siitä, että meillä ihmiset saavat vapaasti olla omia itsejään – oli perhemuoto, sukupuoli-identiteetti tai seksuaalinen suuntautuminen mikä tahansa.

 

Helsinki Pride -yhteisö tekee töitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen. Tänä vuonna Pride-kuukautta vietetään koko kesäkuun ajan ja Helsinki Pride -tapahtuma huipentuu Pride-viikkoon 26.6.–2.7.2023. Katso viikon ohjelma ja tule mukaan!

Artikkelit samasta aiheesta

Kiinnostuitko tästä aiheesta?

Soita meille 020 788 8120 tai täytä alla oleva lomake niin jatketaan juttua!